Media, Mode

Fashion Favorites | Beau Monde

Fashion vragen?
Vraag patty Zomer!
patty@beaumonde.nl

Dit zijn de fashion favorites van Patty Zomer

Beaumonder | Muriel Faber | 2 april 2016

Patty Zomer ken je als onze vaste styliste, maar natuurlijk van haar Dolly Dots-periode. Toen hield ze van wild en alternatief. Nu gaat Patty voor een klassiekere aanpak, maar niet te ‘mevrouw-achtig’. Wat zijn de fashion favorites van onze Patty?

Typisch Patty?

“Ik noem mezelf een ‘bohemian tomboy’. Ik kleed me eigenlijk vrij basic, een beetje jongensachtig: jeans, sneakers. Maar ik heb altijd iets geks in mijn outfit. Dan draag ik bijvoorbeeld een mooie Scandinavische jas en kies ik er een tas met franje bij. Eigenlijk is dat geen combinatie, maar dat maakt me niet zoveel uit. Dat rommelige past bij me.”ADVERTENTIE

Shopaholic?

“Ik shop nooit voor mezelf. Althans: ik ga niet de stad in met het idee iets voor mezelf te kopen. Ik loop een winkel in en ik scan. Als ik iets leuks voor mezelf tegenkomen, neem ik het wel mee.”

Favoriete winkel?

“Ik vind Wendela van Dijk in Rotterdam een fijne winkel. En ik vind By Malene Birger een mooi merk. En 2 Amsterdam in Amsterdam heeft veel kleding naar mijn smaak.”

Een mantelpak zou ik nooit dragen. Veel te mevrouw-achtig voor mij.

Duurste aankoop?

“Binnen no time kocht ik ooit een leren jasje van Rick Owens en een taupe reistas. Ik moest 2.500 euro betalen. Ik had er totaal geen moeite mee. Als ik een man had gehad, had ik er thuis een nulletje afgelogen.”

Op de wishlist?

“Iets uit de laatste collectie van Gucci. Die is heel seventies en androgyn. Grote strikken, veel leer. Ik heb nog niks van Gucci en zou bijvoorbeeld graag een leren broek met uitlopende pijpen willen hebben. En een bijpassend jasje.”